Single Blog

Cum iti afli misiunea in viata

Cred ca toti ne-am intrebat, macar o data in viata, de ce am aparut pe planeta? Care a fost scopul venirii noastre aici?

Daca intr-adevar exista un scop pentru care am venit, caruia unii ii zic “ misiune”, care este misiunea mea?

Eu zic ca, in mod categoric, am venit pe Pamant cu o misiune si ca urmeaza sa ne-o descoperim, mai devreme sau mai tarziu in viata. Uneori esti convins ca ai o misiune, dar de fapt, dupa un timp, descoperi ca ai alta. Iata exemplul meu concret. Mai bine de 20 de ani am crezut ca misiunea mea este sa aduc frumosul in viata oamenilor si sa-i ajut sa se armonizeze pe exterior. Am facut meseria de stilist vestimentar cu o pasiune devastatoare. Si azi ma regasesc in ea si cred cu tarie ca mi s-a potrivit manusa. Dar am descoperit si cred ca misiunea mea nu s-a oprit la frumusetea exterioara si ca implinirea imi vine de la lucrul cu oamenii ca si coach, aportul meu este maxim atunci cand antrenez oamenii si ii ajut sa vada ceea ce singuri, poate, nu ar fi reusit sa vada sau nu ar fi reusit atat de repede. Ii ajut practic sa-si descopere potentialul latent si sa aiba increderea ca pot reusi orice, mergand pas cu pas la obiectivul care si l-au propus , si de multe ori pasiunea sau misiunea se releva la mijlocul drumului si face un „WOW” si ajung in punctul, in care abia indrazneau sa gandeasca asa.

Uneori suntem bocati si nu descoperim misiunea, nu avem o imagine clara despre ea sau o descoperim, dar gasim ca este tardiv sau greu sa ne schimbam viata. Menirea coach-ului este sa te ghideze pe o „scurtatura ” spre maiestrirea  talentelor ascunse, devenind ceea ce visai sa devii. Daca lasam obstacolele sa ne impiedice sa ne realizam visele, misiunea, atunci ne condamnam la nefericire. Oricine ar trebui sa aiba un mentor care scoate din tine pe magicul „tu”

Ceea ce vreau sa spun este ca a-ti cauta misiunea nu este ceva rusinos, copilaresc, prostesc, SF, la moda, etc. A-ti cauta si , in prealabil, a-ti gasi misiunea este ceva esential in viata, intrucat te ajuta sa-ti valorifici potentialul la maximum si sa traiesti fericit si implinit.

Ai intalnit oameni care au facut o viata intreaga o meserie, sunt cunoscuti, sunt bogati, teoretic au tot ce isi pot dori, dar in interiorul lor sunt complet nefericiti? Acest lucru se intampla pentru ca cei din jur, care te pregatesc pentru viata, se simt datori sa te dirijeze sit e dirijeaza uneori atat de bine, incat ajung sa ia decizii in locul tau si sa te puna in fata faptului implinit. De aceea unii medici fac alte meserii, inginerii, profesorii si alte categorii urmeaza facultati si se specializeaza in ceva ce nu are legatura cu sufletul lor si la prima oportunitate, o “ cotesc “ in alta directie. Am o clienta care a facut facultatea de limbi straine pentru ca au obligat-o parintii. A terminat-o cu 9.80, n-a profesat nici macar o zi, a lucrat ca muncitor necalificat ca sa se poata intretine pe toata perioada cat a fost studenta la drept, pentru ca asta era pasiunea vietii ei. Acum este un avocat de succes, traumatizata de ce spun parintii ei.(in acest moment nu mai este pentru ca are un personal coach J )

In concluzie, nu pregeta sa iti urmezi inima indiferent ce varsta ai, cat de prostesc ti se pare sau li se pare celor din jur, pentru ca nu veti suferi de pe urma dezaprobarii celor apropiati, ci veti celebra noua viata. A-ti urma visul si a-ti gasi misiunea sunt cele mai importante lucruri, pe care le ai de facut in viata asta.

Crezi ca acest articol ii este de ajutor unui cunoscut, prieten, ruda de-a ta. Simte-te liber/a sa-i trimiti articolul si fii constient/a ca-i faci un bine. Contacteaza-ma in cazul in care si tu ai nevoie de detalii pe tema misiunii.

Ne auzim in curand,

Cerasela Rogen

Comments (0)