Single Blog

Incepe sa traiesti…visul vietii tale

Orice informatie, oricat de secreta ar fi si ai afla-o, nu valoreaza nimic daca nu o pui sa lucreze pentru tine, daca nu o folosesti practic in viata de zi cu zi.

Te-ai intrebat vreodata de ce unii au succes si altii, nu? De ce unii reusesc orice si altii, nu? Daca ai sti ce mica este diferenta intre succes si esec…

Toti ne facem planuri, avem vise, ne punem dorinte si asteptam ca ele sa se intample. Ai auzit bine, cei mai multi dintre noi ” asteptam”, dar asteptarea nu aduce rezultate.

Mai vin si parintii, prietenul cel mai bun, cunostintele, colegii de serviciu, care se simt datori sa iti ofere parerea lor despre visul tau. Iti sunt familiare ” incurajarile” : ” nu esti suficient de bun”, „tu n-ai dus nimic pana la sfarsit”, ” nu esti destul de ordonat, disciplinat”, ” de unde stii tu sa faci afaceri?”, ” a trecut vremea ta”.” nu cred ca ideea ta este buna” etc.

Toate aceste voci, inclusiv propria ta voce din cap, nu sunt adevarate. Ele iti spun o poveste despre tine, fara legatura cu realitatea. Povestea este suma tuturor experientelor acelor oameni, care cred ca stiu totul despre tine si pot sa dea verdicte. Vocea din capul tau este tot ce ai fost invatat/a de parinti, profesori, rude, prieteni, de cand erai mic/a. Iar tu crezi ca tot ce spun ei este adevarat.

Crezi ca Stephen Hawking ar fi ajuns cel mai mare teoretician al originii Universului, cel, unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de matematica a Universitatii Cambridge, detinuta candva de marele Isaac Newton, daca ar fi ascultat vocile din cap care ii spuneau ca nu poate face nimic decat sa moara In urma diagnosticului de scleroza laterala amiotrofica .Ar  fi trebui sa nu traiasca pana la 25 de ani, acum are 73 de ani. Cum a facut asta? Pentru ca el nu s-a focusat  pe ce nu are si ce nu poate controla. Si-a concentrat toata energia inspre unicul lucru, pe care il avea si il putea controla: gandirea si emotiile.

Invingatorii sunt cei care:

  • nu se lasa intimidati, dezarmati, coplesiti de „povestea” despre ei.
  • se focuseaza pe ce au si pe ce pot controla ( calitati, realizari personale, experiente personale pozitive )
  • sunt activi si perseverenti, chiar daca nu le iese din prima
  • traiesc zi de zi visul vietii lor

Ei stiu secretul si anume ca noi suntem creatorii propriei realitati si pun focusul doar pe ce vor sa materializeze, nu pe lipsa, esec, probabilitate, saracie.

Deci, schimba focusul si modifica povestea. Incepe sa-ti spui povestea adevarata pentru ca viata ta sa se schimbe. Nu mai astepta sa pierzi bani, relatii, oportunitati.

Daca tu crezi ca acest articol poate fi de ajutor si altor persoane din viata ta, da-l mai departe.

Cu drag, Cerasela Rogen – Happy Maker &  Coach Transformațional

 

 

Comments (0)