fbpx
Preaload Image

Stima de sine

În termeni psihologici, stima de sine înseamnă percepția noastră asupra valorii personale.

Cu alte cuvinte, cât de mult ne placem. Iar aceasta este responsabilă pentru toate acțiunile pe care le facem, pentru că în funcție de nivelul la care este, luăm anumite decizii. De asemenea, influențează și relațiile pe care le avem cu ceilalți, deoarece calitatea relației pe care o avem cu noi înșine dă tonul tuturor celorlalte relații.

De câte ori ai pierdut lucruri importante pentru tine doar pentru că te temeai că vei da greș, pentru că nu aveai suficientă încredere în tine, pentru că ai crezut întotdeauna că alții sunt mai buni?

Toate acestea provin dintr-o stimă de sine scăzută, iar aceasta are impact asupra tuturor aspectelor din viața noastră, fie că vorbim de viața personală sau profesională.

Dacă alegi să lucrezi cu tine pentru a corecta acest aspect, pentru a-ți îmbunătăți percepția pe care o ai asupra ta, te vei bucura de mult mai mult oportunități, te vei simți mai împlinit și întreaga ta se va schimba, atât la job, cât și în relația cu prietenii, cu partenerul și cu familia.

Pentru a crește stima de sine, e nevoie să identifici ce a dus la scăderea nivelului ei, apoi să aduci în partea conștientă a minții tot ceea ce te face special, calitățile tale, iar în același timp, să combați acele aspecte care te-au făcut să îți pierzi încrederea în tine și să ai o stimă de sine scăzută.

De multe ori, acest proces însă poate fi dificil și, fără suportul necesar, poți ajunge într-o postură în care mai degrabă te afunzi în prăpastia generată de o stimă de sine scăzută.

 

Completează formularul de mai jos și vei primi un răspuns personalizat cu privire la nivelul de stimă de sine pe care îl ai.