ETAPA 2
GASIREA FORMULEI DE SUCCES, IMPLEMENTAREA DE NOI STRATEGII SI IMBUNATATIREA CELOR EXISTENTE
- Seminarii vanzari – speech-uri de vanzari
-creeare de noi strategii
-implementare vizibilitate in social media
-implementare motivatie interioara
-Fezabilitatea investitiei
-site competitiv
- Gasirea mesajului unic ce reprezinta businessul tau
- Cum sa pui intrebari pentru identificarea tipologiilor
- Iti vom antrena echipa/echipele sa personalizeze speechul de vanzare conform cu fiecare client.
Exista 4 tipologii umane si fiecare dintre ele comunica diferit. Am creat acest proces simplu de identificare prin intrebari a tipologiei persoanei din fata ta, astfel incat ii poti comunica atractiv conform cu ceea ce o intereseaza. Astfel, mesajul ajunge la ea in forma care ii place cel mai mult, iar sansele tale de reusita cresc ENORM. Dupa aplicarea acestei formule in business-uri am dus rata de inchidere la peste 80%.
- Cum sa te mulezi pe personalitatea omului.
- Cum sa gestionezi clientii dificili pentru cresterea retentiei acestora, dar si cum sa gestionezi si si sa folosesti feedback-ul negative in folosul companiei; ce poti invata din el si cum poti imbunatati calitatea serviciilor si a produsului pornind de la opinia consumatorului final. Cum sa faci trecerea de la un client nemultumim la unul fidel.
- Comunicarea in situatii de criza – cum sa comunici eficient, atat intern, cat si extern, astfel incat business-ul tau sa nu fie afectat.
- Strategie de vanzare si setarea scopurilor de Vanzari. Din pacate, multe companii nu au o strategie de vanzare. Cand trebuie sa faca call to action, cand sa se concentreze pe awerness, iar multi nici nu stiu ce inseamna o campanie de branding. O sa detaliem clar strategiile de VANZARE, MARKETING SI BRANDING, deoarece cele 3 sunt complementare si interconectate: rezultatele fiecareia dintre ele depinde de performanta celeilalte. In cele din urma, cream un sistem de vanzari directe, prin care mergem noi la client, unul indirect si unul pasiv, poate chiar automatizat, in functie de posibilitatile ce le ofera modelul de business.
- Strategie de marketing – Iti facem o strategie complexa de marketing in functie de produsele/serviciile actuale si/sau care sa contina si actiuni ulterioare in functie de viziunea setata. Este un proces complex, care te ajuta sa comunici targetat si sa identifici grupuri tinta noi prin teste de limbaj si masurarea reactiei in piata.
- Atitudine – curaj. In orice business, de fapt, in orice tip de interactiune, modul in care te comporti este extrem de important. Tocmai de aceea, atitudinea pe care o ai in momentul oricarei intalniri trebuie sa fie adaptata la situatia in sine. Nimeni nu isi doreste chelneri agresivi sau agenti imobiliari cu un nivel de energie scazuta. Prin acest sistem, ne asiguram ca ai energia necesara si adaptata oricarui tip de interactiune.
- Estetica. Dupa cum bine stii, noi triem oamenii cu care interactionam in primele 3 secunde la contact prin limbajul nonverbal si infatisare. Tocmai de aceea, prin acest program complementar cu cel de vanzari, vom crea un standard inalt estetic pentru a fi mai carismatici. Da, ai inteles bine, carisma se poate antrena si modul in care arati corelat cu atitudinea corecta/curajul te vor ajuta sa treci de orice baraj.
- Comportamentul business- comunicare pe culori - comunicare organigrama. Modul in care se vorbeste in companie este la fel de important ca si modul in care vorbim in afara acesteia. In aceeasi ordine de idei, este extrem de important sa intelegem cum se comunica intr-o intreprindere deoarece comunicarea este de 4 tipuri: de jos in sus/de sus in jos, pe lateral si diagonala organigramei si toate sunt diferite. Nu iti doresti ca un angajat din ultima treapta sa vorbeasca neadecvat managerului lui direct si indirect.
- Motivare. Gaseste motivatie interioara – automotivare ulterior. Motivatia este ca un dus, daca nu il faci frecvent, nu are efect, in schimb, ceea ce am reusit noi este sa identificam, daca exista, sau sa cream noi acel ceva care va face pe fiecare persoana in parte sa se automotiveze. In acel punct, vor veni angajatii sa iti ceara taskuri noi si chiar vor avea initiativa.
- Creez sisteme noi. Cream un sistem nou in cazul in care este nevoie si ne setam impreuna indicii de performanta pe care sa ii urmarim si, bineinteles, sa ii imbunatatim, astfel incat business-ul sa devina automatizat. Acesti indici/targeturi pot include chiar si largirea businessului.
- Fezabilitatea businessului - early cash out - productivitate si non productivitate - investititii ulterioare - acapararea concurentei. Din pacate, sa faci un business doar pentru ca iti place nu te ajuta pe termen lung, iar daca esti blocat, acest punct este unul dintre cele mai importante deoarece avem o cultura de CASH OUT si nu stim sa identificam activele si pasivele corect. Cumparam masini care nu aduc un plus valoare, facem rate fara sa fie productive, iar din pacate intr-un business correct, mai ales pana cand acesta nu este compelt automatizat, nu se indica CASHOUT, iar daca este nevoie, trebuie facut controlat. Aici vom analiza intrari si iesiri si facem un plan pentru dezvoltare si raspuns in caz de urgente. Totodata vom face un plan despre cum sa aloci resursele in companie. Nu investim in prezentarea produsului daca nu avem cashflow sustinut, acesta fiind motivul principal pentru care cele mai multe companii dau faliment. Nu ai nevoie de cele mai performante scaune si calculatoare daca business-ul tau nu are clienti. De aceea vezi foarte multe startupuri care cedeaza: pentru ca acest model este total diferit fata de ceea ce se practica acum 15 ani.
- Cum stabilesti preturi-reduceri-promotii – 50% reducere, nu reprezinta o solutie, ba chiar te va afecta, deoarece brandingul nu va avea niciodata rezultate daca faci promotii fara sa le gandesti si sa peticesti cifra de afaceri. Asadar, in functie de strategia setata intial, o sa facem un plan clar de atragere, iar reducerile se fac doar daca este NECESAR.
- Mindset -Setarea unui cadru general de gandire, lucru care te va ajuta pe parcurs deoarece oricine va veni nou in compania ta se va alinia mindsetului general sau se va exclude. Te va ajuta sa economisesti resurse deoarece daca o persoana este negativa/influenteaza negativ, vei afla asta foarte rapid, poate chiar in perioada de proba si nu va trebui sa pierzi resurse timp de 5-6 luni sau chiar un an, platind salariul, iar ulterior sa afli ca aceasta persoana a facut mai mult rau decat bine si ai pierdut si banii pe care i-ai dat in tot acest timp. Subminarea este astfel imposibila.
- Adaptarea si readaptarea - formule noi de business. Elasticitatea business-ului tau poate fi un aspect important deoarece vei putea sa te adaptezi la orice situatie. Pentru a face asta, o sa scoatem business-ul din zona de confort si o sa simulam situatii diferite, ba chiar o sa testam produse minim viabile, pe bani foarte putini sau chiar zero, pentru a testa reactia pietei.
- ”Limited Edition” sau cum sa promovezi un serviciu/produs o perioada limitata de timp, pentru a vedea intrarea pe piata si daca este profitabil sa il integrezi definitive in oferta.
- Alegerea momentului pentru lansarea noilor produse. Nu orice moment este potrivit, iar intrarea pe piata cu un produs nou poate fi un esec total daca nu sunt luati in calcul factori precum utilitatea lui, raportul calitate-pret, mai ales, existenta unor produse din aceeasi categorie, poate chiar intr-o oferta mai avantajoasa.
- Chestionarea eficienta a publicului si trecerea catre comunicare bidirectionala, astfel incat oferta sa se plieze pe cerere.