Doar cand esti egoist ii poti ajuta intr-adevar pe ceilalti!

Te avertizez de la inceput ca nu mi-am propus, prin acest articol, sa schimb sensul unui cuvant in dex, vreau doar sa nu te mai identifici cu el, atunci cand faci lucruri benefice pentru tine.

Cred ca si tu ai fost invatat, in primii ani de viata, sa daruiesti jucarii celorlalti copii, sa-i ajuti pe copiii mai slabi la invatatura sa-si faca temele, sa te imprietenesti cu toti copiii, cu alte cuvinte sa oferi cate putin din tot ce ai tu.

Acest tipar odata implementat in copilarie de parinti, invatatori, societate, el va functiona toata viata si iti va spune neincetat sa fii bun cu ceilalti, sa-ti pese de suferinta celorlalti, sa te preocupe situatia celorlalti, altfel esti EGOIST, adica un om rau.

Ceea ce nu ti se spune niciodata este ca la baza faptului de a fi un om bun sta tocmai EGOISMUL. Nu poti fi bun fara sa fii egoist.

https://youtu.be/dzE1j_m4R_Q

A fi bun si a darui celorlalti inseamna a avea ce darui. Nu poti darui iubire, daca nu stii sa te iubesti pe tine, nu poti fi iertator daca nu ai invata iertarea pe propria persoana, nu poti fi darnic, daca nu ti-ai daruit acceptare, recunostinta, iubire neconditionata. Prin urmare, devine primordial sa te preocupi de tine, inainte de a te preocupa situatia celorlalti.

Daca nu ai inteles pana acum, succesul, abundenta, fericirea, sanatatea, armonia din viata ta sunt dependente de iubirea de sine. Daca nu le ai, inseamna ca nu ai suficienta iubire de sine sau nu te iubesti deloc. In acest caz, foarte des intalnit la oamenii zilelor noastre, e bine sa incepi sa inveti lectia iubirii neconditionate.

Ce inseamna iubirea de sine? O sa-ti impartasesc din experienta mea cu mine insami. Primele cuvinte, care imi vin dimineata in minte, sunt de multumire si recunostinta pentru ca exist, pentru experientele vietii mele, care m-au adus unde sunt, pentru sanatate, copii, familie, pentru ca pot sa-i ajut si pe ceilalti, etc. Imi incep ziua cu ganduri bune, pe care le pastrez pe timpul zilei si nu ma judec, nu ma critic, nu ma pedepsesc, nu fac scenarii negative pentru mine, indiferent daca lucrurile imi ies asa cum am dorit sau nu. Ba, din contra, ma autosustin moral si ma motivez, ma complimentez si ma simt recunoscatoare, chiar daca nu am fost la inaltimea propriilor asteptari. Aceasta recunostinta ma face sa fiu mai buna, mai pregatita data viitoare.

Urmand zilnic aceasta practica ÔÇ×EGOISTAÔÇŁ, atragi catre tine succes, prosperitate, sanatate, iubire, pe care poti mai departe sa le imparti cu altii, pentru ca din acel moment, tu ai ce darui.

In acest context, mai poti sa crezi ca EGOISMUL este un lucru rau?

Gandeste-te, de cate ori ti-ai spus aceste cuvinte din toata inima: ÔÇ× Ana esti o femeie minunataÔÇŁ sau ÔÇ× Cristi esti un barbat extraordinar ÔÇŁ? Poate ti le-ai spus candva sau poate nu ti le-ai spus niciodata. Cum crezi ca ar putea cineva sa ti le spuna daca tu nu te vezi asa? Daca nu te incurajezi permanent si nu crezi ca meriti sa le auzi si sa te simti minunat sau extraordinar? Cand te automotivezi nu este EGO-ul acela care vorbeste, ci IUBIREA de sine, care este imperios necesara pentru a fi un om bun si pentru a te pune in slujba celorlalti.

Ceea ce iti recomand sa incepi sa faci este sa inveti sa te accepti si sa te iubesti, exact asa cum esti in acest moment, si sa-ti daruiesti momente magice. Iata cum:

  1. Trezeste-te dimineata cu ganduri de multumire si recunostinta pentru orice are legatura cu tine
    2. Mentine gandurile bune pe tot parcursul zilei si, din cand in cand, fa-ti singur compliemente in gand sau cu voce tare, indiferent daca tu consideri ca le meriti in totalitate sau nu
    3. Stai cat mai atent la tine si constientizeaza fiecare lucru pe care il faci. Asa o sa vezi cat de multe esti capabi sa faci si cat de multi oameni primesc sustinerea ta: colegi, angajatori, clienti, furnizori, prieteni, membrii familiei, etc.
    4. Seara inainte de culcare, multumeste din nou pentru o zi perfecta, care contribuie la urmatoarele zile perfecte din viata ta

Dupa ce faci parcurgi acest demers, sigur vei fi alta persoana si sigur vei avea emotii si stari de impartasit cu noi. De aceea te rog, fii EGOIST si lasa-mi un comentariu, in care sa le spui si celorlalti cum te-ai simtit si ce s-a schimbat in viata ta. Dai astfel sansa tuturor sa invete din experienta ta si sa-si imbunatateasca viata. Pentru asta, Universul te va rasplati inzecit.

Cu drag,

Cerasela Rogen

Post─âri Asem─ânatoare

X

Conturi bancare

Nume cont: CR Coaching&Development
Nume banca: Banca Transilvania
IBAN: RO37BTRLEURCRT0362684001

Nume cont: CR Coaching&Development
Nume banca: Banca Transilvania
IBAN: RO87BTRLRONCRT0362684001

Cerasela Rogen – Coach Transformational. Powered by rEVOLUTION Media.