Puterea recunostintei

Puterea recunostintei este cel mai usor si magic instrument, pentru a-ti creste potentialul la succes, implinire, fericire, sanatate sau alt obiectiv pe care ti l-ai setat.

Dar cum facem sa folosim acest instrument in viata noastra, pentru ca majoritatea dintre noi nu intelegem cum sa fim recunoscatori pentru ceva care nu ai inca dar ti l-ai dori.. O echipa de consultanti din Anglia au experimentat trecerea de la a intelege bine problema si a scotoci de unde vine ( negativ) ,la cautarea solutiilor imediate si viabile,punand accentul pe calitatile participantilor,pe un esantion reprezentativ de oameni provenind din diverse medii de business, si au concluzionat ca schimbarea a intervenit in momentul in care nu mai erau ÔÇť problemeÔÇŁ de rezolvat, ci de cautat resurse pentru a inainta intr-un proiect, de cautat oportunitati pentru situatii nou aparute, etc

Ce este cel mai important de retinut , un lucru singur,ca de fapt a fost schimbat perspectiva si focusul. Nu au mai pus in discutie blocajul intervenit, deci lipsa, ci au dat blocajului o fata noua, adica tema nu mai era inlaturarea blocajului, ci gasirea resurselor pentru a duce proiectul intr-o faza de succes. Abia acum poti folosi puterea recunostintei pentru noile ideii care curg sau pentru simplu fapt ca poti schimba cursul proiectului in bine , doar fiind recunoscator pentru ce satisfactii iti poate aduce.Fiind recunoscator in avans ca provocarile te fac sa te simti maret.Orice proiect realizat usor nu te face sa te simti maret si important ca un proiect la care spargi barierele si blocajele intalnite.

Ce este de fapt acest ÔÇť switchÔÇŁ? Este mutarea atentiei de la ÔÇ×ce probleme mari ai ÔÇ×la ce pas cat de mic poti face catre scopul propus, de la ce nu iese la ce pot face acum si aici.Seamana dar nu rasare. . Nu ai spune ca este o tema de business, ci o tema lingvistica, care iata, si-a demonstrat valoarea si eficacitatea. Este demonstrat inca o data ca pe oameni ii motiveaza discursurile inspirationale, mobilizatoare, situatiile nestresante, sustinerea pozitiva. Exista unele firme care cer in descrierea postului ca viitorii angajati sa aiba rezistenta la stres. Nu stiu cati dintre angajatori se intreaba sau masoara randamentul omului supus stresului. Nu exista o contradictie in termeni mai mare.

Al doilea pas este sa reusesti sa transmiti celor cu care lucrezi ca nimic din ce se poate intampla nu-i un capat de tara, nu-i sfarsitul lumii, pentru ca oamenii relaxati sunt cei mai productivi. Exista solutii, exista resurse, asta trebuie sa retineti. Nu inseamna sa nu-ti provoci angajatii, sa nu le masori rezultatele, ci inseamna sa nu-I stresezi, sa nu-i presezi inutil.

Iti imaginezi cat de diferita ar arata firma pe care o detii si cat de remarcabile ar fi rezultatele muncii echipei tale, daca contextul ar fi unul pozitiv, constructiv, favorabil randamentului optim si in care respecti creativitatea angajatilor?Organizatiile puternice sunt organizatiile vii, cu oameni motivati si cu capacitate infinita de a crea.

Si puterea recunostintei pentru ce ai creeat deja si in avans pentru ce vrei sa realizezi este cheia magica pentru implinirea visului tau.

Daca si tu vrei sa pui in practica tehnici eficiente de motivare si automotivare, te astept sa ma contactezi.

Ne auzim in curand

Cerasela Rogen

Post─âri Asem─ânatoare

X

Conturi bancare

Nume cont: CR Coaching&Development
Nume banca: Banca Transilvania
IBAN: RO37BTRLEURCRT0362684001

Nume cont: CR Coaching&Development
Nume banca: Banca Transilvania
IBAN: RO87BTRLRONCRT0362684001

Cerasela Rogen – Coach Transformational. Powered by rEVOLUTION Media.