Tu indraznesti sa meriti?

Ca sa dai un raspuns relevant, gandeste-te la cateva situatii in care ai fost de-a lungul timpului si analizeaza cum te-ai simtit. Iata 3 provocari:

  1. Ai considerat ca meriti o marire de salariu. Ai indraznit s-o ceri?
    La ce te-ai gandit inainte sa bati la usa? Cat de convins/a ai fost ca vei avea succes? Cate sanse ti-ai dat si de cate ori ti-a venit sa te intorci din drum?
    Majoritatea oamenilor se compara cu altii inainte de a face ceva benefic pentru ei. Sa luam drept exemplu marirea de salariu. De obicei iti vine in minte ca alti colegi muncesc mai multe ore/ zi, altii sunt mai destepti, altii au mai multa experienta, deci sunt mai priceputi, altii se inteleg mai bine cu seful, deci sunt mai bine vazuti. Si atunci, tie nu-ti mai dai nici o sansa, cumva focusul tau s-a mutat la altii, la calitatile si competentele lor si bineinteles ai uitat ca tu, asa cum crezi tu ca esti, ai multe calitati, pe unele inca nici nu le-ai descoperit. Si uite asa, fuge de langa tine sansa, care uneori este sansa vietii tale.
  2. Partenerul de viata te duce la petrecerea firmei lui, unde intalnesti oameni total necunoscuti
    Te intrebi cumva ÔÇť Ce caut eu aici?ÔÇŁ De ce am acceptat sa vin?ÔÇŁ, ÔÇťOare cum se va desfasura evenimentul?ÔÇŁ

Totul poate parea oarecum in regula, pana la momentul in care partenerul merge sa salute pe unii, pe altii si te lasa singur/a. Daca se intampla ca nimeni sa nu vina la tine si sa inceapa o conversatie de curtoazei, soarta iti este sa te plictisesti, sa te enervezi si evident sa-ti strici toata seara si pe-a ta si pe-a partenerului. Dar ce poate fi atat de ingrozitor la a merge sa discuti cu oameni necunoscuti, initiind tu conversatia? Acest fel de a te purta tine de o stima crescuta de sine si de o lipsa de inhibitii, care nu au neaparat legatura cu temperamental. Ne-am obisnuit sa credem, tot ca o protectie, ca doar sangvinicii si colericii au harul de a fi sufletul petrecerii, dar lucrurile nu stau deloc asa.

  1. Ai o invitatie la o prezentare de moda, prima din viata ta

Preferi sa refuzi invitatia ca sa nu iesi din zona de confort?

Prezentarile de moda sunt in realitate niste evenimente la care orice femeie si-ar dori sa mearga. Problema este ca in loc sa ne bucuram de invitatie si de ocazia de a participa la un eveniment atat de frumos si special, incepem sa ne focusam pe lipsa hainelor, a siluetei perfecte, a varstei, ridurilor, etc. De cate ori nu ai preferat sa refuzi o invitatie, oricat de mult ti-ai dorit sa participi, din cauza hainelor? Ceea ce nu ai stiut pana acum este ca nu haina te face deosebit/a, ci modul in care o porti si accesoriile pe care I le atasezi, adica zambetul, bucuria, starea de bine, energia, sclipirea din ochi, care te fac sa radiezi si atunci haina nu mai are nici o importanta.

Aceste 3 situatii cu care te-am confruntat au fost alese tocmai sa iti arate ca poti pierde usor sanse de bani, de noi relatii, de iesire din rutina. Un instrument simplu pentru a schimba rezultatul acestor situatii este schimbarea tiparului mental. Cum faci asta:
´â╝ Aseaza-te in fata oglinzii, chiar si a masinii si rememoreaza 2 mici intamplari in care te-ai simtit unic, special, extraordinar. De exemplu:
´Çş cand ai facut un compliment cuiva,
´Çş cand ai dat o mana de ajutor unui necunoscut,
´Çş ai daruit un pic din timpul tau unui prieten
´Çş adica atunci cand ai facut fericit pe cineva
´â╝ Mareste starea de 10 ori mai mult ( vei simti cine esti cu adevarat )
´â╝ Cu aceasta stare indrazneste sa ceri, sa te duci la prezentarea de moda si sa te simti bine alaturi de oameni necunoscuti
´â╝ Reintra in aceasta stare, cu acest exercitiu simplu de 3 minute, de fiecare data cand simti ca ai nevoie

Si daca vrei sa indraznesti mai mult si sa ai mai multa siguranta de sine, poti apela si la consultatiile de coaching 1:1. Ca personal coach te pot ghida cu instrumente precise sa-ti ridici stima de sine, sa inchizi automat rani si sa indraznesti mai mult. Transformarea ta incepe din momentul cand ai decis ca meriti sa ajungi mai repede la ceea ce iti doresti.

Daca tu crezi ca acest articol poate fi interesant si pentru prietenul tau, da-l mai departe!

Cu drag,

Cerasela Rogen

Post─âri Asem─ânatoare

X

Conturi bancare

Nume cont: CR Coaching&Development
Nume banca: Banca Transilvania
IBAN: RO37BTRLEURCRT0362684001

Nume cont: CR Coaching&Development
Nume banca: Banca Transilvania
IBAN: RO87BTRLRONCRT0362684001

Cerasela Rogen – Coach Transformational. Powered by rEVOLUTION Media.